Kom in actie voor de Zonnebloem

Mobiel zijn is nodig om er op uit te kunnen. Dat geldt ook voor mensen met een lichamelijke beperking. Makkelijk en betaalbaar aangepast vervoer is vaak niet voorhanden. De Zonnebloem gaat daar nu iets aan doen. Help je mee? Kom in actie.

Iedereen kan hier eenvoudig een actie starten voor de Zonnebloem. En donaties inzamelen met je team, collega's, vereniging, club of klas. Voor bijvoorbeeld een Zonnebloemauto of een van de andere Zonnebloeminitiatieven. Samen meer mogelijk maken voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Lees meer Lees minder
Bekijk alle projecten
De Zonnebloem biedt toegankelijk vervoer voor een betaalbare prijs. Want mensen met een lichamelijke beperking moeten in alle vrijheid op pad kunnen gaan. Dat is waar wij met elkaar voor gaan!  
Zonnebloemauto Nederland

“Iedereen heeft recht op een onvergetelijk avontuur”

08-02-2018 | 09:12 Op inactie.zonnebloem.nl start je eenvoudig een actie om geld in te zamelen voor de Zonnebloem. Een sponsorloop of de verkoop van zelfgeknutselde kaarten: alle denkbare initiatieven komen voorbij. Maar sommige inzamelaars gaan wel heel ver… Zo rijden Henk Bouman en Michiel Lampe in vijf dagen 2.500 kilometer met een oude Volvo met een dagwaarde van niet meer dan 500 euro, om geld in te zamelen voor de Zonnebloem. En tijdens deze zogenoemde Carbage Run doen ze ook nog eens zes verschillende landen aan. Een fikse uitdaging. En jij kunt hen sponsoren! De vrienden startten namelijk een sponsorwerving op het ‘In actie’-platform. Iedereen op avontuurDe Carbage Run is de ultieme rally door Europa in een barrel met een dagwaarde van maximaal 500 euro. Een route vol sneeuw, uitdagende wegen en unieke landschappen. “Een prachtig avontuur”, vinden de heren. “Maar wij vinden dat iedereen recht heeft op avontuur. Ook als je een lichamelijke beperking hebt. Daarom doneren wij de opbrengst van onze tocht aan de Zonnebloem, zodat de vrijwilligers hen ook een onvergetelijk avontuur kunnen laten beleven.” BijdragenMark en Michiel stelden vier sponsorpakketten samen, gekoppeld aan de plaatsen die zij onderweg aandoen: LJubljana (Slovenië): 50 euro, Belgrado (Servië): 100 euro, Transylvanië (Roemenië): 250 euro, Bratislava (Slowakije): 500 euro. Maar ook kleine bedragen zijn welkom. Leuke bijkomstigheid is dat sponsoren worden beloond met souvenirs van onderweg. De mannen willen 5.000 euro ophalen om te investeren in een nieuwe Zonnebloemauto. En het gaat van een leien dakje! Ze spraken onder andere hun netwerk in het bedrijfsleven aan en sleepten al meer dan 2.500 euro binnen. Zes landenDe race start op 5 februari in München. In hun wagen zullen Henk en Michiel via Slovenië naar Servië en Roemenië rijden, van waar ze weer vertrekken naar Hongarije. Het tweetal hoopt uiteindelijk te finishen in Slowakije. Start een actieBijdragen aan dit mooie initiatief kan door een donatie te doen via ons ‘In actie’-platform'. Zelf in actie komen kan ook! Daarvoor hoef je geen extreme dingen te doen, zoals deze heren. Ook met de verkoop van zelfgebakken koekjes of een sponsorloop, haal je geld op voor het goede doel! Start hier zelf een actie of doneer hier.
Lees meer | Bekijk alle