Onwijs bedankt!

01 september 2020 12:05

 

Scheveningen strand

In juni nam het bedrijf Oliver James contact met ons op. Zij wilden iets door voor de maatschappij en bij ons is iedereen welkom! Normaal doen zij dagjes vrijwilligerswerk maar i.v.m. Corona ging dat niet en hebben ze als alternatief geld ingezameld. Jaarlijks organiseren wij een dagje strand voor onze gasten, dus een donatie in de vorm van een geldbedrag is meer dan welkom. Met een beperking zit je namelijk niet zomaar op het strand. De crowdfundingsactie was succesvol en afgelopen zaterdag zijn we lekker naar het strand geweest. Ons streefbedrag is gehaald en zelfs nog iets meer!

Zaterdag 29-8-2020
Om 8 uur verzamelden de vrijwilligers bij een locatie van Cordaan in Amsterdam Osdorp. Met wat slapende oogjes, druppelde iedereen binnen. Eerst een lekker kopje thee of koffie. Om 9 uur stond onze vaste chauffeur, Robert van Rijnders Reizen voor de deur. Iedereen is langzaam ingestapt. Op een gegeven moment werden we gebeld dat een gast voor een dichte deur stond. Oeps…. verkeerde locatie. Die ging uiteindelijk terug naar haar bed.

Om 9:45 vertrokken we dan richting Scheveningen. Ruiterwissers aan en gaan. Maar we dachten: 'wat nu valt, valt straks niet meer'. Om kwart voor 11 aangekomen kwam er een donkere lucht over zee naar land waaien. Dus eerst maar weer tijd voor een bakje koffie/thee met wat lekkers bij restaurant Moeke.

Een aantal bleef gasten en vrijwilligers bleef nog even zitten. Anderen gingen de boulevard langs om wat winkels in te gaan. Daarna gingen we richting de strandstoelen bij de haven. Onderweg toch nog een flinke regenbui over ons heen gekregen. Even schuilen dus met een boterhammetje en wat drinken. Met z'n allen onder een afdak was best gezellig. Na een uurtje werd het droog en liet een welverdiende zonnetje zich zien. We vervolgden onze weg richting de haven.

De eerste 4 gasten konden genieten van het strand; dus snel melden bij Biesieklette want hier hadden we 2 wombats en 2 Cadweazles gehuurd. Dat zijn gewone en elektrische strandrolstoelen. Helaas was bij aankomst de 1e Cadweazle buiten gebruik en de 2de kon amper sturen, maar we konden deze wel gebruiken. Dus dan maar 3 gewone strandrolstoelen zodat iedereen toch het strand op kon. De rest bleef achter bij de strandtent de Waterreus om daar wat te drinken. Om het half uur wisselden de gasten van stoelen en bestelde de rest een drankje. De zon straalde en het was heerlijk rustig op het strand. Wij namen een bestelling op voor het avondeten om 16:45 hebben we gezamenlijk gegeten. Bij het serveren was er een leuke jongeman die door één van onze vrouwelijke gasten aardig in het vizier werd gehouden; dus hup camera erbij en vragen om een foto! En dat deed hij. Toen gingen we raden wat zijn naam en vooral zijn leeftijd was en wat bleek hij was gister jarig geweest, dus gingen we met z’n allen zingen. De Waterreus heeft ons, heel genereus, korting gegeven op onze rekening. We komen hier immers elk jaar. Ook een willekeurige strandganger doneerde ons 50 euro.Om 17:45 uur stond onze chauffeur weer klaar bij de haven en gingen we richting Amsterdam. Onderweg hebben we nog een keer gestopt om ijsjes te halen bij de KFC.

Aangekomen in Amsterdam kwamen al gauw de taxi’s om onze gasten op te halen en konden wij deze prachtige dag afsluiten!

Wat hebben wij toch genoten en wat fijn dat de weergoden ons goed gezind waren en het toch een prachtige zonnige middag is geworden.

Dank voor iedere donatie!