Enjoy the beach / Genieten van het strand

Denise Brune
van totaal € 1.500 (103%)
Afgesloten

 

Dagje genieten op het strand, dat wil iedereen wel! Ook onze jongeren met een lichamelijke beperking willen heel graag naar het strand. Ze kijken hier ook al een hele lange tijd naar uit!    Wij pakken de fiets of openbaar vervoer om naar het strand te gaan en lopen heerlijk door het zand.  Zo'n simpel uitje hoeft niet zoveel geld te kosten! Maar helaas ben je met een lichamelijke beperking wel veel geld kwijt. Daarbuiten helpen onze enthousiaste algemene vrijwilligers, verzorgenden/verpleegkundigen de hele dag om hen te helpen met algemene dagelijkse levensverrichtingen (A.D.L.).   

Dit zijn de problemen die we tegenkomen: 😫

Vervoer: We gaan per touringcar 🚌met een hele groep - U zult wel denken een touringcar? Ze hebben toch een taxi pas?  Ja, dat heeft iedere gast, maar wist je dat daar een beperking op zit van maximaal 700 km per jaar? Daarom een goede reden om hen de km te besparen, zodat ze zelf nog wat leuks kunnen doen of op visite gaan. Want wat reist u zelf in het hele jaar? Dan is 700 km wel erg weinig om het sociale leven te kunnen behouden.   

Zand: 🌞 Bij het strand aangekomen, staan we voor een blokkade van zand, daarvoor gaan we toch naar het strand?  Ja, ze willen zowel zand als water voelen, zien en ruiken. Helaas kunnen ze niet met hun eigen rolstoel op het strand, want die krijg je niet vooruit. Daarom hebben we speciale elektrische en gewone strand rolstoelen nodig. Deze zijn maar bij een paar stranden beschikbaar en dichtstbijzijnde is Scheveningen. Dus je moet altijd veel reizen als je in Amsterdam woont.

U ziet dat er veel beperkingen zijn om überhaupt om op het strand te komen. Helaas zijn wij voor een dagje strand veel geld kwijt en daarom vragen wij uw hulp!  Wilt u ons helpen aan een mooie dagje strand? Ons geweldige uitje staat op 29 Augustus 2020.

update:

dankzij Oliver James hebben we nu 655 euro opgehaald, onze dank hiervoor!. Wij hebben nog 57 procent van het totaal bedrag nodig,

9-8 Wat super tot dat je gedoneerd hebt! We zijn er bijna dankzij jullie! Wij gaan ons Gasten een mooie glimlach bezorgen. Helpt u mee met de laatste €250 euro?

17-8 nog 12 dagen en dan vertrekken we naar Scheveningen, hier gaan we genieten van strand, zee en hopelijk ook onze heerlijke zon. Dat hebben onze toppers wel verdiend. Helpt u mee met de laatste €205? 

01-09-2020

Scheveningen strand

In juni nam het bedrijf Oliver James contact met ons op. Zij wilden iets door voor de maatschappij en bij ons is iedereen welkom! Normaal doen zij dagjes vrijwilligerswerk maar i.v.m. Corona ging dat niet en hebben ze als alternatief geld ingezameld. Jaarlijks organiseren wij een dagje strand voor onze gasten, dus een donatie in de vorm van een geldbedrag is meer dan welkom. Met een beperking zit je namelijk niet zomaar op het strand. De crowdfundingsactie was succesvol en afgelopen zaterdag zijn we lekker naar het strand geweest. Ons streefbedrag is gehaald en zelfs nog iets meer!

Zaterdag 29-8-2020
Om 8 uur verzamelden de vrijwilligers bij een locatie van Cordaan in Amsterdam Osdorp. Met wat slapende oogjes, druppelde iedereen binnen. Eerst een lekker kopje thee of koffie. Om 9 uur stond onze vaste chauffeur, Robert van Rijnders Reizen voor de deur. Iedereen is langzaam ingestapt. Op een gegeven moment werden we gebeld dat een gast voor een dichte deur stond. Oeps…. verkeerde locatie. Die ging uiteindelijk terug naar haar bed.

Om 9:45 vertrokken we dan richting Scheveningen. Ruiterwissers aan en gaan. Maar we dachten: 'wat nu valt, valt straks niet meer'. Om kwart voor 11 aangekomen kwam er een donkere lucht over zee naar land waaien. Dus eerst maar weer tijd voor een bakje koffie/thee met wat lekkers bij restaurant Moeke.

Een aantal bleef gasten en vrijwilligers bleef nog even zitten. Anderen gingen de boulevard langs om wat winkels in te gaan. Daarna gingen we richting de strandstoelen bij de haven. Onderweg toch nog een flinke regenbui over ons heen gekregen. Even schuilen dus met een boterhammetje en wat drinken. Met z'n allen onder een afdak was best gezellig. Na een uurtje werd het droog en liet een welverdiende zonnetje zich zien. We vervolgden onze weg richting de haven.

De eerste 4 gasten konden genieten van het strand; dus snel melden bij Biesieklette want hier hadden we 2 wombats en 2 Cadweazles gehuurd. Dat zijn gewone en elektrische strandrolstoelen. Helaas was bij aankomst de 1e Cadweazle buiten gebruik en de 2de kon amper sturen, maar we konden deze wel gebruiken. Dus dan maar 3 gewone strandrolstoelen zodat iedereen toch het strand op kon. De rest bleef achter bij de strandtent de Waterreus om daar wat te drinken. Om het half uur wisselden de gasten van stoelen en bestelde de rest een drankje. De zon straalde en het was heerlijk rustig op het strand. Wij namen een bestelling op voor het avondeten om 16:45 hebben we gezamenlijk gegeten. Bij het serveren was er een leuke jongeman die door één van onze vrouwelijke gasten aardig in het vizier werd gehouden; dus hup camera erbij en vragen om een foto! En dat deed hij. Toen gingen we raden wat zijn naam en vooral zijn leeftijd was en wat bleek hij was gister jarig geweest, dus gingen we met z’n allen zingen. De Waterreus heeft ons, heel genereus, korting gegeven op onze rekening. We komen hier immers elk jaar. Ook een willekeurige strandganger doneerde ons 50 euro.

Om 17:45 uur stond onze chauffeur weer klaar bij de haven en gingen we richting Amsterdam. Onderweg hebben we nog een keer gestopt om ijsjes te halen bij de KFC.

Aangekomen in Amsterdam kwamen al gauw de taxi’s om onze gasten op te halen en konden wij deze prachtige dag afsluiten!

Wat hebben wij toch genoten en wat fijn dat de weergoden ons goed gezind waren en het toch een prachtige zonnige middag is geworden.

Dank voor iedere donatie!