Help onze jongeren aan mooie uitjes zoals het strand van Scheveningen.

Denise Brune
van totaal € 3.500 (23%)
Afgesloten

Lieve vrienden Wij zijn de Zonnebloem afdeling Jong Amsterdam, een vereniging die activiteiten en vakanties organiseert voor jongeren met een lichamelijke beperking.

Onze jongeren kunnen vaak niet alleen weg i.v.m. ADL zorg en sommige gasten hebben weinig sociale contacten. Bij ons vinden ze aansluiting met andere gasten en met onze fantastische vrijwilligers.

Elke maand organiseren we een activiteit, variërend van knutselen tot een uitdaging zoals paragliden, naar het strand of een heerlijk etentje. Onze gasten kunnen zelf aangeven wat ze graag willen doen en wij kijken of dit mogelijk is.

Daarnaast organiseren wij 2 x per jaar een vakantie in Nederland met als doel:

- een week gezelligheid

- een week uit de dagelijkse sleur

- een week uit de eenzaamheid, een week samenzijn met gasten en vrijwilligers

Wat is het probleem?

Onze uitjes kosten een hoop geld. Niet uit luxe, maar meer om praktische zaken te regelen. Als wij bijvoorbeeld naar dierenpark of het strand gaan hebben wij een aangepaste touringcar nodig, die naar Scheveningen bijna € 900 kost. Als wij op vakantie gaan hebben we 2 of 3 aangepaste rolstoelbussen nodig. Dit brengt veel kosten met zich mee. Per busje bijna € 1000.

Waarom huren we rolstoelbussen? Onze deelnemers hebben per jaar maar minimaal 750 tot maximaal 2200 km met Valys. Valys rijdt alleen buiten de 3 zones en ze kunnen gecombineerd worden, dus een rit van 1 uur kan zo gauw 2.5 uur duren. Wij vinden dat ze hun km budget beter kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld familie bezoek.

* 17 juli 22

Inmiddels zijn we alweer 4 uitjes verder en merken dat de kosten in Nederland oploopt. Dit geldt natuurlijk ook voor jou! Toch hebben wij geld nodig om uitjes te blijven organiseren om onze gasten uit hun isolement te halen. Zij hebben allemaal hun hulp nodig buiten hun huis om even weg te kunnen gaan. Wij gaan 27 augustus naar Scheveningen, weer of geen weer maar dan genieten wij gewoonlijk van een dagje strand en zee. Help je ons mee om dit doel te behalen en onze gasten een onvergetelijke dag te bezorgen? Onze dank is groot.