Dagje kerstmarkt in Oberhausen

Denise Brune
van totaal € 1.000 (101%)
Afgesloten
hoi Allemaal,
 
Zaterdag 25 november 2023 gaan wij met 30 deelnemers en vrijwilligers naar de kerstmarkt in Oberhausen. 
 
Een aantal deelnemers wilde heel graag een keer naar een kerstmarkt en dat willen wij natuurlijk wel regelen. Onze deelnemers kijken er erg naar uit om de kerstsfeer te proeven op een kerstmarkt en waar kan dat beter dan in Oberhausen? 
 
Onze deelnemers hebben hulp van onze vrijwilligers nodig gedurende de dag; denk o.a. aan duwen van de rolstoel, eten of drinken. Maar het gaat natuurlijk vooral ook om de gezelligheid van het samen daar zijn. 
 
Een aangepaste touringcar brengt veel kosten met zich mee, doordat de bus aangepast is met een rolstoellift, extra ruimte voor elektrische rolstoelen heeft (ipv reguliere zitplaatsen) en onderin extra ruimte heeft om de hand-geduwde rolstoelen op te bergen tijdens de reis. 
De reguliere busmaatschappijen die dit soort reizen aanbieden, hebben deze aanpassingen allemaal niet. Reizen met aangepast taxi vervoer zoals met Valys gaat ook niet, aangezien men daar maar 750 kilometers per jaar vergoed mag rijden. De kilometers daarna moeten zij volledig zelf betalen. Dit brengt nog meer kosten met zich mee. 
 
Onze deelnemers zijn aangewezen op een Wajong uitkering en die is niet zo hoog. Daarom willen wij de kosten voor het vervoer naar de kerstmarkt in Oberhausen voor onze deelnemers niet duurder maken dan 40 euro. Dan kunnen zij in Oberhausen ook nog wat geld besteden aan bijvoorbeeld kerstcadeautjes, eten en drinken. 
 
Om deze dag mogelijk te maken voor onze deelnemers hebben wij jouw hulp nodig! 
Help jij ons het gestelde doel te halen? Dan laten wij (ook namens alle donateurs) onze gasten genieten van een mooie dag op de kerstmarkt in Duitsland!