Zonnebloemfietsen

van totaal € 20.000 (16%)
Met 23 miljoen fietsen op 17,6 miljoen inwoners, 37 duizend kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter wereld, is Nederland de absolute koploper als fietsland. De tweewieler is een onmisbaar vervoersmiddel geworden in ons land, en dat heeft lang niet alleen met het vlakke Nederlandse landschap te maken. Fietsen geeft gevoel van vrijheid! Maar hoe zit het dan als je rolstoelgebonden bent?

Trek nu aan de bel bij de Zonnebloem! Er komen vier modellen waarmee je een fietsritje kunt maken: de OPair Rolstoelfiets, de Fun2Go Duofiets, de Riksja Chat en de Veloplus Rolstoeltransportfiets. Er is echter nog een hobbel. Om deze fietsen lokaal bij alle Zonnebloemafdelingen beschikbaar te stellen, hebben we support nodig! Vind jij het leuk om je sterk te maken voor een Zonnebloemfiets bij jou in de buurt? Heb je een leuk idee zoals de Sponsoractie De benefietsroute en weet jij mensen te mobiliseren die kilometers willen fietsen voor het goede doel? Start dan hier je inzamelingactie!
 
Meer informatie over de Zonnebloemfiets vind je hier. 

Verlanglijstje
Mensen met een lichamelijke beperking hebben meer kans om in een sociaal isolement terecht te komen. Er zijn in Nederland 1,3 miljoen mensen afhankelijk van een mobiliteitshulpmiddel. Vrijwilligers van de Zonnebloem bieden een sociaal vangnet en bieden activiteiten. Eropuit trekken in de natuur staat hoog op het verlanglijstje van onze deelnemers. Met het Project Zonnebloemfietsen wil de Zonnebloem bijdragen aan de bewegingsvrijheid van deze groep mensen en nieuwe sociaal-recreatieve mogelijkheden aanbieden.
 
Zonnebloemfiets bij lokale afdelingen
De aangepaste Zonnebloemfietsen worden de komende maanden op steeds meer plekken in Nederland geïntroduceerd, mede mogelijk gemaakt door de lokale afdelingen van de Zonnebloem. Bij een aantal afdelingen is de Zonnebloemfiets al te reserveren. Zie hiervoor www.zonnebloem.nl/fiets