Herinneringen in de Efteling

01 december 2020 16:37

Alweer een jaar geleden heeft een aantal Zonnebloem renners de Singelloop aangegrepen om geld in te zamelen voor een aangepaste vakantie voor onze collega Marcel, zijn vrouw Lilian en hun zoontje Yago. Jullie donaties hebben ons letterlijk en figuurlijk vleugels gegeven. In oktober was het zover en heeft het gezin enorm genoten van een toegankelijk verblijf in de Efteling. Lilian doet hieronder verslag.

Toegankelijk Bosrijk

Ruim een jaar geleden liepen jullie voor ons door de regen, zodat wij herinneringen konden maken. Begin oktober was dat laatste eindelijk zover, want na maanden Corona waren we wel toe aan wat nieuwe impulsen.

We zijn er inmiddels achter dat toegankelijk voor rolstoelen lastig te combineren is met kindvriendelijkheid. Raar eigenlijk, want ook opa's en oma’s die minder valide zijn, willen met kinderen en kleinkinderen genieten van een weekendje weg. Gelukkig heeft Efteling Bosrijk zowel voor grote als voor kleine gezelschappen een verblijf. Wij kozen ervoor om met zijn drietjes te genieten van een aangepaste hotelkamer. Eigenlijk was het meer een appartement, want er was een tv-hoek met bank, een eettafel, een aangepaste douche/wc en een losse slaapkamer voor kinderen. De ontbijtzaal is ruim opgezet, dus ik kon makkelijk manoeuvreren met mijn kleine scootmobiel.

Je mag als gast van Bosrijk een half uur eerder het park in, maar wij kiezen ervoor om nog even op onze kamer te wachten omdat het regent. Uiteindelijk genieten we een paar uur in het park en gaan dan terug naar ons hotel om even op te warmen en een middagdutje te doen. Wanneer we tegen vier uur terug wandelen naar het park, is het heerlijk rustig. Zo mogen we twee rondjes door Carnaval Festival en de autootjes, joepie! Door Corona word je helaas niet meer door medewerkers geholpen. Begrijpelijk, maar voor mijn man lastig om mij te helpen en tegelijkertijd ons tweejarig zoontje in de gaten te houden. Het zou fijn zijn als er (net als in Eurodisney) gratis een begeleider mee naar binnen mag. We sluiten de dag af met een pizza op onze hotelkamer (roomservice), ideaal!

De volgende dag checken we om 11 uur uit en zetten onze spullen in de auto, deze mag nog de hele dag op het parkeerterrein bij Bosrijk blijven staan. Daarna duiken we de Efteling weer in, dit keer met een heerlijk zonnetje. Na nog wat heerlijke uurtjes rijden we moe, maar voldaan, naar huis.

Bedankt voor jullie inzet en deze mooie herinnering!

Groeten Marcel, Lilian en Yago