Houten Huis op safari met Zonnebloem Asten

25 september 2017 16:59

Vorig jaar kerst haalde een vriendengroep uit Asten meer dan € 6.000 op voor de Zonnebloem in hun dorp. Deze week werd het besteed: ze namen 130 Zonnebloemdeelnemers mee naar de Beekse Bergen en gingen ook nog eens zelf mee als vrijwilliger.

De vriendengroep hield rond de kerstperiode vorig jaar een bijzondere geldinzamelingsactie, genaamd ‘Het Houten Huis’. In ruil voor geld voerden de vrienden rare opdrachten uit. Het eindresultaat: € 6.700! Van dit geld kon de Zonnebloem in de omgeving Asten iets extra’s organiseren voor hun doelgroep. Daarbij gingen in totaal 15 jongeren van de vriendenclub mee als vrijwilliger. 

Daniël van Schijndel organiseerde de dag. “Het uitje was met name een succes omdat we met deze actie konden laten zien dat wij als jongeren in Asten iets over hebben voor onze mede-inwoners. Solidariteit tussen generaties. Dat is wat we wilden bereiken en hier ook mee hebben bereikt.”

Uitje Asten naar Beekse BergenDe Zonnebloem Asten kan rekenen op blijvende inzet van deze jongeren. Van Schijndel: “We zagen echt dat de deelnemers de inzet van deze jongeren waardeerden. Mensen hebben genoten als nooit tevoren. Mijn collega’s en ik zijn volgens mij wel 100 keer bedankt voor de organisatie van deze dag. We zijn zeer diep geroerd door deze reacties en weten zeker: dit willen we echt nog een keer doen!”