Advocaat rent marathon op Cuba

19 november 2018 15:52

Dit is het verhaal van Nelleke Jans. In het dagelijkse leven is ze advocaat. Woonachtig te Nijmegen. Op doneerdoel.nl is zij een inzamelingsactie gestart voor een plaatselijke afdeling van de Zonnebloem. Afgelopen weekend reisde ze af naar Cuba. Om haar allereerste marathon te lopen:

"Het zoeken van (sportieve) uitdagingen is mij met de paplepel ingegoten. Sporten is in onze familie iedere keer weer een moment van gezelligheid, saamhorigheid en geeft een team- en familiegevoel. Met name het familiegevoel is voor mij zeer belangrijk. Maar voor niet iedereen is dat familiegevoel even vanzelfsprekend. Dat heb ik mij altijd gerealiseerd. Daarom kwam ik tijdens de training voor mijn marathon van Havana de Cuba van 18 november a.s. op het idee om deze sportieve uitdaging te combineren met het inzamelen van geld voor een goed doel!

In Nederland zijn er beangstigend veel mensen – jong en oud – met een fysieke beperking die dreigen te vereenzamen. Zo blijkt uit onderzoek dat 1 miljoen ouderen in Nederland eenzaam zijn. “Ik zit de hele dag alleen. Mijn kinderen wonen ver weg. Ik heb hier geen vrienden. Dat is wel eens moeilijk. Je hoort je eigen stem niet meer.”

Op 18 november loop ik mijn eerste marathon: del maratón de la Habana! Hier is de nodige training aan voorafgegaan. Ik ben zeer dankbaar voor de support die ik heb gekregen van mijn vriend en familie voor, tijdens en na afloop van mijn trainingen. Ik wil ook graag mijn werkgever, KienhuisHoving advocaten en notarissen, bedanken voor de sponsoring en de mogelijkheden die ik kreeg om te trainen voor deze uitdaging!

Graag wil ik jullie tot slot erop attenderen dat het sponsorgeld volledig ten goede komt aan de Zonnebloem. De reis- en verblijfkosten zijn - vanzelfsprekend - voor eigen rekening.

El que no se arriesga no cruza el río. Oftewel: wie niet waagt, wie niet wint

Nelleke Jans"

Wil je deze sportieveling nog een hart onder de riem steken? Klik hier