Hoe vind ik sponsoren?

02 juli 2019 14:46

Je actie is gestart! Je gaat rennen, lopen, fietsen, wandelen, schilderen, punniken of frikandellen eten voor het goede doel. 

Hoe nu verder?

Om jouw actie kracht bij te zetten kun je gebruik maken van allerlei kanalen. Uit ervaring weten we dat het heel goed werkt om jouw actie te delen op jouw social media zoals bijvoorbeeld Facebook, Instagram, LinkedIn en WhatsApp. Vertel over je actie, wat je wilt bereiken en waarom je dit doet. En vraag je familie, vrienden en bekenden om een donatie. 

Deel bijvoorbeeld jouw actie in de familie-groepsapp en vraag of ze je willen sponsoren. Hierbij werkt 't principe 'als er een schaap over de dam is volgt de rest'; als tante Corry €25,- doneert zal je andere oom of tante dat waarschijnlijk ook doen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Bedank ze uitgebreid voor hun donatie in de groepsapp en vraag aan de anderen of zij je actie ook willen sponsoren. Ditzelfde kun je natuurlijk doen met apps van vriendenclubs of op je werk. 

Daarnaast loont het vaak de moeite om lokale bedrijven aan te schrijven en ze te vragen om een bijdrage. Op jouw actiepagina op het In Actieplatform van de Zonnebloem kun je ze daarna bedanken met een berichtje en hun logo tonen. Het bedrijf krijgt exposure en jij je donatie. Maar naast giften in geld kun je natuurlijk ook vragen om giften in natura. Misschien wil de lokale drukkerij je wel helpen bij het drukken van mooie flyers of banners om te gebruiken tijdens jouw evenement óf regelt 't buurtcafé een paar gratis fusten bier voor de bezoekers van jouw benefietconcert?

Delen is fijn! 

Op het platform kun je je vorderingen bijhouden met nieuwsberichten die je deelt met al je donateurs. Het is leuk om ze op die manier op de hoogte te houden en te betrekken bij jouw actie. Wie weet willen ze je bericht wel delen op hun social media en verspreid jouw actie zich wel als een olievlek door jouw buurt of stad. 

Probeer ook eens de lokale pers te benaderen met een persbericht en het aanbod voor een interview en een foto. Als je met een goed verhaal komt willen ze misschien wel een stukje plaatsen over jouw actie. Als je er dan ook nog voor zorgt dat de link naar jouw actiepagina wordt geldeeld in het artikel dan levert het je misschien ook nog wel wat donaties op.  

Tips en Tricks

Op het In Actie platform vind je talloze tips om je actie te promoten. En wil je extra hulp? Neem dan contact met ons op en dan denken we met je mee! Je kunt ons bereiken op 076 564 64 64 of per mail dienstencentrum@zonnebloem.nl