Emotionele onthulling tillift Alice op MPS de Zonnebloem tijdens Wereldhavendagen

16 september 2019 16:02

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam is een speciale tillift onthuld op MPS de Zonnebloem. In aanwezigheid van dochters Mirjam en Iris met hun mannen en kinderen werd de actieve tillift in gebruik genomen ter nagedachtenis aan hun moeder die jarenlang als zorgvrijwilligster meegevaren heeft met het schip.

Sponsorfietstocht

Eind juni hebben de twee dochters en echtgenoot van wijlen Alice Steinmann in herinnering aan haar en haar onvermoeibare inzet voor de Zonnebloem drie dagen gefietst om geld in te zamelen voor MPS de Zonnebloem. Het is tien jaar geleden dat Alice onverwacht overleed. Zij was als verpleegkundige een van de vrijwilligers die zich inzetten voor de aangepaste vaarvakanties hebben zij gefietst om geld op te halen.

Het bedrag is besteed aan een actieve tillift die aan boord vervangen moest worden. Elke tillift aan boord heeft een naam heeft en het was heel ontroerend dat kapitein Ronald Keikes aan de dochters mocht vertellen dat deze tillift voortaan de naam van hun moeder zal dragen.

Keikes; “We hebben heel zorgvuldig gezocht naar een bestemming van het opgehaalde bedrag. Als een tillift in gebruik is, wordt altijd aan de deur aangekondigd welke lift in gebruik is. Vanaf nu zal elke keer als deze lift in gebruik is, de naam van jullie moeder zichtbaar zijn en ik heb erbij laten zetten dat jullie met de Tour d’Alice deze tillift hebben mogelijk gemaakt. De leverancier van de tilliften, TR-Care, was zo onder de indruk van het verhaal dat zij een fikse korting hebben gegeven.”

Mooie verhalen van een zorgvrijwilliger

Alice Steinmann zette zich met veel enthousiasme in voor de Zonnebloem, waar haar deskundigheid als verpleegkundige meer dan gewenst was. Dochter Mirjam: “Ze ging mee op de vaartvakanties van de Zonnebloem en kwam elke keer thuis met mooie verhalen van bijzondere mensen. Daarom wilden we graag iets terugdoen voor het schip.” Dochter Iris: “Dit is zo’n mooi gebaar, ik was al onder de indruk van het prachtige schip, maar nu blijft de herinnering aan moeder nog voortbestaan.” 

Wil jij je ook voor de Zonnebloem inzetten middels een actie? Neem dan contact met ons op óf maak direct een actie aan!