Support on Sneakers doneert eerste bedrag

12 maart 2020 15:40

“Dit is pas het begin”

Bepakt met een grote kartonnen envelop stapt hij het Zonnebloemkantoor binnen. Zes maanden na de start van zijn actie ‘1 euro per uur voor de Zonnebloem’ maken we in het echt kennis met Frank Broekhuizen, Finance S.O.S. (Support on Sneakers). Een financieel consultant. Maar dan één ‘op gympen’, zoals zijn bedrijfsnaam betaamt. Mét bovendien hart voor het vrijwilligerswerk van De Zonnebloem en een creatief brein.

 
Een half jaar geleden maakte Frank de overstap naar freelancer. “Ik had me voorgenomen om me te verbinden aan een maatschappelijk doel. Maar dan zo dat het te combineren is met mijn werk. Toen de kans zich voordeed om voor mezelf te beginnen, borrelde dit idee op.” Eerder vertelde Frank ons dat zijn moeder Emmy vrijwilliger was bij de Zonnebloem. ”Met veel plezier sprak zij over de bezoekjes aan mensen met een lichamelijke beperking. Daarmee gaf ze ook invulling aan haar eigen dag. Met dit verhaal achter mijn uurtarief, dat ik symbolisch ophoog met  1 euro, klopte ik aan bij twee recruitmentbureaus. Dankzij hen en mijn eerste twee opdrachtgevers kan ik het Zonnebloemwerk ook ‘support’ bieden.”

Uurtje factuurtje

Inmiddels brandt onze nieuwsgierigheid naar het ingezamelde bedrag. Als Frank de cheque uit de envelop haalt en deze omdraait, prijkt daar in grote zwarte cijfers een prachtig bedrag van 689 euro. “Dit is nog maar het begin”, zegt Frank triomfantelijk. “Het is bijna te makkelijk om goed te doen. Niet in verhouding tot wat de vrijwilligers allemaal doen, natuurlijk. Toch hoop ik veel andere zelfstandig ondernemers aan het denken te zetten. Jouw ‘uurtje factuurtje’ loont meer als je het aan een goed doel koppelt. Want heel eerlijk.. ik doe dit in de eerste plaats voor mezelf. Het geeft mij een beter gevoel een verdienmodel te hebben dat ook maatschappelijke impact heeft.”

Frank Support bieden