Dames rijden naar de Noordkaap voor Zonnebloemauto in Doetinchem

03 februari 2017 11:03

Ze hebben het gehaald! Na dagen rijden door de sneeuw en vrieskou bereikten Cynthia en Catia eind januari de Noordkaap. Inmiddels zijn ze weer thuis en blikken ze terug op een geweldig avontuur, dat ook geld opleverde voor de Zonnebloem. 

De dames vinden het bijna jammer dat ze over de finish van autorally Navigate North rijden. En dat na een barre tocht van zeven dagen over gladde wegen door de winterse landschappen richting de Noordkaap. “Het was een geweldige avontuur, ik zou er zo nog een week achteraan plakken”, vertelt Cynthia.

Sneeuwstorm
Het doel van Navigate North is zo slim en snel mogelijk te navigeren van Nederland naar de Noordkaap en terug. Ruim 7.000 kilometer in zeven dagen, voor het goede doel. Cynthia en Catia – team CC – waren een van de 47 deelnemende teams die de uitdaging aangingen. “De laatste tocht was het zwaarst”, aldus Cynthia. “We reden 36 uur non-stop, waarbij we elkaar afwisselden. We zagen bijna niets door een sneeuwstorm en moesten puur op coördinaten rijden. Dan is het écht goed opletten.”

Noordkaap
Het winterse weer zorgde hier en daar ook voor een glijpartij. Catia: “Het is een heel apart gevoel om je auto onder je vandaan te voelen glijden. Maar op sommige stukken hoorde dat er nu eenmaal bij. Gelukkig was er een heel fijn team aanwezig vanuit de organisatie, dat overal voor je klaarstond.” De Noordkaap was het hoogtepunt voor de dames. “Het waaide enorm hard, waardoor het voelde als min dertig. Alles om ons heen was compleet wit. Je zag verder niets. We hadden een beetje het gevoel alsof we in de hemel waren.”

Op kantoor
En van de hemel belandde ze vandaag gewoon weer op kantoor. “Vandaag was ook voor mij weer een werkdag”, vertelt Cynthia. “Ik moet wel mijn auto nog door de wasstraat halen, die heeft heel wat te verduren gehad.”

Zonnebloemauto
De dames haalden met hun tocht geld op voor een Zonnebloemauto in hun eigen woonplaats Doetinchem. Hoeveel de eindstand is, weet Cynthia nog niet. “Ook daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Ik ga zo snel mogelijk de balans opmaken!